DECORACIÓ
Idees de decoració per a maximitzar l'espai en un pis petit
November 23, 2023

Viure en un pis petit té els seus desafiaments, però amb la planificació adequada i un enfocament de disseny intel·ligent, es pot crear un espai acollidor i funcional que se senti molt més ampli del que és en realitat.

En aquest article, mirarem algunes idees de decoració i consells de disseny que ajudaran a maximitzar l'espai en un pis petit i aportar una sensació d'amplitud i comoditat.

1. Colors clars i lluminosos

La tria de colors clars, com blancs, beixos i tons pastel, per a les parets i els mobles és essencial per ampliar visualment un pis. Aquests colors reflecteixen la llum i creen una sensació d'amplitud. Una paleta de colors uniforme en tot l'espai ajuda a mantenir la cohesió i la sensació d'obertura.

2. Mobles multifuncionals

En un pis petit, cada centímetre compta. Els mobles que serveixen per a més d'una funció, com sofàs-llit, taules extensibles o prestatgeries amb capacitat d'emmagatzematge, són fonamentals. Aquestes peces aporten versatilitat a l'espai i permeten adaptar-se a diferents necessitats sense abrumar l'entorn.

3. Emmagatzematge intel·ligent

L'organització és clau. S’ha d’aprofitar cada racó per a l'emmagatzematge. Utilitzar prestatges flotants a les parets, cistelles i caixes per mantenir els objectes organitzats i optar per mobles amb emmagatzematge integrat, com llits amb calaixos o taules de centre amb espai interior. Un espai lliure de desordre dóna la impressió d'un ambient més gran.

4. Miralls estratègics

Els miralls son els nostres aliats en pisos que son petits, ja que creen una sensació de major espai. S’han de col·locar miralls estratègicament a les parets per reflectir la llum i afegir profunditat. Això contribueix a obrir visualment l'espai i fa que el pis sembli més ampli i lluminós.

5. Mobiliari lleuger i transparent:

Triar mobles lleugers i transparents, com cadires i taules d'acrílic o vidre ens ajudarà a guanyar amplitud. Aquests elements ocupen menys espai visual i permeten que la llum flueixi a través d'ells, la qual cosa dóna una sensació d'obertura i lleugeresa a l'espai.

6. Il·luminació estratègica:

La il·luminació adequada pot transformar un pis petit. Combina llums encastades al sostre amb altres de peu i de taula per crear un ambient acollidor i funcional. Les llums d'accent també poden ser útils per destacar elements decoratius i afegir profunditat a l'espai. La il·luminació ben planificada contribueix a que l'habitació es senti més espaiosa i acollidora.


Amb aquestes idees de decoració, es podrà transformar un pis petit en un lloc acollidor i eficient. Maximitzar l'espai no significa sacrificar l'estil o la comoditat; al contrari, pot portar a descobrir solucions creatives que faran que les persones que hi visquin, es sentin com a casa.

Miriam Fàbrega
CONTACTE
(+34) 623 17 17 44
Plaça Clarà, 2
217800 Olot, Girona
hola@lamimetica.cat
SOCIAL