INTERIORISME
Estil Minimalista en el disseny d'interiors: menys és més
March 3, 2024

L'estil minimalista en el disseny d'interiors és una tendència que ha guanyat força en els darrers anys. Inspirat en els principis japonesos de la simplicitat, aquest estil busca la bellesa en la funcionalitat i la reducció d'elements superflus. La filosofia "menys és més" es converteix en una guia per crear espais serens, nets i simplificats.

En aquest article, explorarem els fonaments de l'estil minimalista, com incorporar-lo als projectes de disseny d'interiors i els beneficis que pot aportar a les persones que vulguin un espai d’aquest estil.

Principis del minimalisme en el disseny d'interiors:

  • Senzillesa en la paleta de colors:
  • El minimalisme sovint es caracteritza per una paleta de colors neutral i calmada. Tons com el blanc, gris, beige i negre són protagonistes per crear una sensació d'espai i llum. Aquesta elecció de colors proporciona una base que permet als elements clau destacar.
  • Mobiliari funcional i essencial: En l'estil minimalista, el mobiliari és funcional i essencial. Les peces tendeixen a ser simples en forma i sense detalls excessius. Els materials com el vidre, el metall i la fusta poden utilitzar-se per aportar calidesa sense afegir complexitat.
  • Ordre i organització: Un dels pilars del minimalisme és la cerca de l'ordre i l'organització. Reduir l'excés d'objectes i mantenir els espais nets és crucial. L'emmagatzematge integrat i les solucions multifuncionals són claus per aconseguir aquesta estètica.
  • Il·luminació natural: L'ús de la il·luminació natural és fonamental en l'estil minimalista. Les finestres amples i els materials translúcids permeten l'entrada de llum, creant una atmòsfera clara i airejada. Això no només millora l'aspecte visual, sinó que també contribueix al benestar dels habitants.

Incorporant l'estil minimalista als projectes de disseny:

  • Selecció curosa de mobiliari: A l'hora de seleccionar mobiliari, opta per peces que compleixin una funció específica sense ser excessives. Sofàs de línies rectes, taules amb superfícies netes i cadires amb disseny minimalista són eleccions encertades.
  • Aposta per la qualitat sobre la quantitat: En l'estil minimalista, la qualitat dels elements és essencial. En lloc de tenir molts objectes, es busca la perfecció en aquells que es seleccionen. Aquest enfocament destaca la importància de cada element en l'espai.
  • Espais oberts: Crear espais oberts és clau per a l'estil minimalista. Això implica eliminar obstacles visuals i donar una sensació d'amplitud. L'ús de parets llargues i sense decoracions excessives ajuda a aconseguir aquesta sensació d'espai.
  • Detalls estratègics: Encara que l'estil minimalista busca la simplicitat, alguns detalls estratègics poden atorgar personalitat a l'espai. Una obra d'art destacada o una peça de decoració singular pot ser el punt focal sense crear una sensació de desordre.

I quins beneficis té aquest estil minimalisme?

  • Reducció de l'Estrès: Un ambient ordenat i sense desordre contribueix a reduir l'estrès i a crear un lloc de refugi. L'estil minimalista fomenta la serenitat i la tranquil·litat.
  • Facilita el Manteniment: Amb menys objectes i mobiliari, el manteniment de l'espai es simplifica. Això fa que sigui més fàcil mantenir un ambient net i ordenat.
  • Fomenta la Concentració: Amb pocs elements que competeixin per l'atenció, l'estil minimalista crea un entorn propici per a la concentració i la reflexió.
  • Estètica Atemporal: L'estil minimalista és atemporal. Les línies netes i els colors neutres no passen de moda, garantint una estètica duradora al llarg del temps.

Per acabar, l'estil minimalista en el disseny d'interiors no només és una tendència estètica, sinó també una filosofia que pot millorar la qualitat de vida dels habitants. Menys és realment més quan es tracta de crear espais que transmetin pau i elegància.

Si realment és l’estil que vols per a la teva nova llar, contacta amb el nostre estudi per tenir més informació.

Miriam Fàbrega
CONTACTE
(+34) 623 17 17 44
Plaça Clarà, 2
217800 Olot, Girona
hola@lamimetica.cat
SOCIAL