DECORACIÓ
Espais verds a l'interior: Com incorporar la natura a la teva llar
March 27, 2024

En la recerca constant d'harmonia i benestar als nostres llars, la tendència d'incorporar elements naturals ha guanyat cada vegada més rellevància en el món del disseny d'interiors. Els espais verds a l'interior no només aporten frescor i vitalitat, sinó que també creen un ambient acollidor i equilibrat. 

En aquest article, veurem diferents formes d'integrar la natura a la teva llar per transformar-la en un refugi ple de vida i serenitat.

1. Plantes d'interior: l'elegància de la flora domèstica

Res supera la bellesa i la serenitat que aporten les plantes d'interior. Des de petits cactus fins a exuberants falgueres, les opcions són variades i s'adapten a qualsevol estil de decoració. Col·loca testos a prestatgeries, taules auxiliars o ampits de finestres per crear punts focalitzats de verdor. A més del seu atractiu estètic, les plantes purifiquen l'aire interior i poden millorar la qualitat de vida.

2. Jardins verticals: art viu a les parets

Els jardins verticals són una manera innovadora d'incorporar la natura en espais reduïts. Aquestes estructures permeten cultivar una varietat de plantes a les parets, transformant un racó ordinari en una obra mestra verda. Opta per plantes penjants per a un efecte cascada o tria espècies amb flors per afegir un toc de color. Els jardins verticals no només són estèticament agradables, sinó que també contribueixen a la millora de l'equilibri ambiental.

3. Elements naturals en la decoració: fusta, pedra i aigua

La inclusió d'elements naturals en la decoració és essencial per aconseguir un ambient equilibrat. La fusta aporta calidesa i autenticitat, ja sigui en mobles, revestiments o accessoris decoratius. Combina tons de fusta amb colors suaus i neutres per crear un ambient relaxant. La pedra, d'altra banda, afegeix textura i un toc rústic. També pots incorporar pedres decoratives en gerros. L’aigua, en forma de fonts o petits estanys, proporciona un so calmant i contribueix a mantenir una atmosfera fresca.

4. Finestres àmplies per connectar amb l'exterior

Les finestres àmplies són una porta cap al món exterior, permetent que la llum natural inundi els teus espais interiors. A més de proporcionar beneficis per a la salut en augmentar l'exposició a la llum del dia, les finestres ofereixen vistes panoràmiques que connecten visualment l'interior amb l'entorn exterior. Col·loca seients còmodes al costat de les finestres per crear espais de contemplació, on puguis gaudir de la natura sense sortir de casa.

5. Il·luminació natural i artificial: un joc de llums i ombres

La il·luminació juga un paper molt important en la creació d'ambients acollidors. Aprofita al màxim la llum natural durant el dia, mantenint les cortines obertes i utilitzant miralls estratègicament per reflectir la llum. Per la nit, opta per il·luminació artificial que simuli la llum natural.
Les llums càlides i regulables poden crear una atmosfera relaxant, mentre que les làmpades amb dissenys inspirats en la natura afegixen un toc decoratiu.

Incorporar espais verds a l'interior de la teva llar és més que una tendència de disseny; és una filosofia que promou l'equilibri, la salut i la connexió amb la natura. Des de plantes d'interior fins a elements decoratius inspirats en la mare natura, les possibilitats són infinites. Experimenta amb diferents combinacions i descobreix com la integració de la natura pot transformar la teva llar en un oasi de tranquil·litat i benestar.

Miriam Fàbrega
CONTACTE
(+34) 623 17 17 44
Plaça Clarà, 2
217800 Olot, Girona
hola@lamimetica.cat
SOCIAL