CUINES
Coneix quins son els materials de taulell de cuina 'encimera' que pots utilitzar per la teva nova cuina!
October 25, 2023

La renovació de la cuina és un emocionant projecte que pot donar nova vida a la teva llar. Una de les decisions més importants que has de prendre en emprendre aquesta tasca és l'elecció dels materials adequats. Cada material té els seus propis avantatges i inconvenients, i és essencial conèixer-los per prendre decisions informades i aconseguir el resultat desitjat. En aquest article, analitzarem els materials més comuns per renovar la teva cuina i veurem els seus pros i contres.

Porcelànic

És un dels material que utilitzem més actualment. Està fabricat per un conjunt de minerals (quars, feldespat, silici i minerals de vidre) . Podem tenir un gruix reduït o també fer gruixos visuals que ens permet tenir la mida que vulguem. És un material sofert i durador que permet aguantar altes temperatures així com també rallades i taques. També és un material amb moltes impressions i acabats diferents que permet poder triar amb una gran gamma de producte fent que la cuina sigui molt personal. A més, actualment aquest material, gràcies a la seva lleugeresa i resistència també el podem aplicar en les portes , cosa que fa que podem crear blocs sencers del mateix material. L’únic inconvenient que té és que és fràgil i per tant tots els cantells són més vulnerables.

Quars (silestone)

És un material també molt versàtil format per varis components units amb resina. També el podem trobar en format gran i gruix d’1,2 cm. Alguns dels innconvenients que tenim en aquest material és que si li apliquem calor aquestes resines reaccionen fent que es tornin grogues i per tan sen’s quedi tacat. També s’ha de tenir especial cura amb detergents i alguns aliments, com ara la llimona, ja que si els tenim molt de temps sobre l’encimera, aquesta pot acabar filtrant i quedar tacada.

Marbre

Material natural que surt de cantera, per tant cada peça serà única i exclusiva. Té una gran bellesa, però és més tou que el granet i també fa que sigui més fàcil d’absorbir líquids. Això significa que és necessari tenir un manteniment constant i en el cas que apareixen taques o perdi la seva brillantor, serà necessari polir-lo de nou. També podem dir que és un material que cal tenir cura amb els cops i també amb les altes temperatures, i és millor utilitzar alguna superfície de taula de tallar per evitar que es faci mal bé. Sol tenir un preu mitjà alt.

Quarsita

Un material natural i per tant, cada pedra és única. Aspecte similar al marbre, però més duradora. Resistent a les taques i els ratllats. Requereix menys manteniment que el marbre. El seu preu és mitjà-alt i pot arribar a ser molt delicat com el marbre. Alguns colors poden ser difícils de trobar.

La Fusta

Taulell de cuina (conegut com a encimera) de fusta natural ens ajuden a poder donar un estil més rústic alhora de projectar la cuina. És un material noble, que solen ser massisses de Roure, Nogué, Faig o Freixer. La fusta és un material que no li agrada ni l’aigua ni les altes temperatures, per tant és un material poc recomanable per la zona de treball de la cuina, fent que sigui de gran fragilitat. Necessitarà un manteniment constant de protecció amb vernís o oli protector.

Laminats

El material més econòmic actualment. Tenen una base de D/M o aglomerat i es recobreix amb una làmina d’un material plàstic que porta una impressió, ja sigui de colors o bé amb aigües simulant el marbre. Això ens permet tenir una àmplia selecció de colors i acabats. Tot i això és un material fràgil i sensible. No podrem posar material a altres temperatures, i també caldrà ser molt curós amb el tema de les humitats. Ens obligarà a posar la pica i l’aixeta per sobre per protegir el nucli.

Acer Inoxidable


Un material car. Aspecte modern i professional, resistent a la calor i les taques. Fàcil de netejar i mantenir. Per altra banda, pot ser ratllat amb el temps. El soroll i la vibració poden ser un problema. També requereix una cura constant per evitar empremtes dactilars.

Escollir materials per renovar la teva cuina depèn del teu pressupost, estil i necessitats. Cada opció té els seus propis avantatges i desavantatges, i per això és crucial considerar amb cura les teves preferències personals i les demandes del teu estil de vida.

Amb l'elecció adequada, podràs transformar la teva cuina en un espai funcional i bonic que t'encantarà durant anys.

Miriam Fàbrega
CONTACTE
(+34) 623 17 17 44
Plaça Clarà, 2
217800 Olot, Girona
hola@lamimetica.cat
SOCIAL